Sunday, November 23, 2008

Українці та Російський Імперіалізм

Факт є фактом, через пропаганду чи ні, але більшість росіян вороже налаштовані до України. Справа в тому, що більшість українців самі себе не поважають, а росіяни про справжню Україну майже нічого не знають, бо українці їм нічого ніколи про це не говорять. Чи то через побоювання згубити друзів, чи через зневагу до самих себе.

Я свої справжні думки про Росію від росіян не приховую. Реакція буває різна. Деяки мені відразу кажуть що я ненавиджу «русскіх». Для таких особисто пояснюю що проблем з русскімі в мене немає, а от з російским урядом є, і багато. Ті хто самі не люблять КГБ навіть погоджуються.

Для тих хто називає любого поважаючого себе українця націоналістом, пояснюю що таке націоналізм, і що таке самоповага. І що росіяни тут якраз самі націоналісти.

Деяки починають сперечатись про історію. Таких вантажу фактами з української історіологіі, про які більшість з них чують вперше, і які багатьох приголомшують. Вони просто не знають що відповісти, бо ніколи такого не чули.

Тих хто називає українців образливими назвами, чи розказує анекдоти про «тупих хохлів», запитую чому в них така соромна зневага до українців, на що вони часто починають доказувати свою велику любов до України і українців.

Зневажати себе чи українців в своїй присутності не дозволяю. Через деякий час, більшість навчаются не робити тупих висловів проти українців. І навіть ті хто зі мною незгодні, вже не сперечаються, і намагаються розмови в це русло більше не заводити.

Справа в тому, що російська історія, так як її викладають в Росії, є по суті своїй анти-українська. Україні відводится роль маленького брата, який завжди був «ісконной» частиною Росії і як наслідок завжди повинен бути. Тому мене зовсім не дивують анти-українськи росіяни.

А от чому в Росії влада така, це вже треба питати російських демократів.

Від себе скажу, що поки Росія залишається імперією, вона просто не може бути демократичною країною. Щоб стати нормальною європейською країною, яка зможе відноситись до своїх сусідів з повагою, вона повинна згубити цю імперію. А якщо росіяни цінують велику імперію понад людськи цінності, то вони заслуговують на таку владу. А українська влада просто повинна навчитись як правильно поводити себе із імперією.

1 comment:

Feel free to leave your comments and reactions here.